Seaweed

Seaweed-huivi

Huivin nimi Seaweed syntyi huivin värityksestä, siitä kun tuli mieleen sukellusreissuilla nähdyt upeat merenalaiset maisemat. Huivin mallineule on yksinkertainen, joten sen oppii nopeasti ulkoa. Suunnittelija: Eiran Langat / Sinikka Aalto


Tiedot

Lanka
• Noro Silk Garden (45% silkki, 45% kid mohair, 10% villa, 50 g = 125 m) 200 g

Puikot
• 6 mm

Tiheys
• 15 silmukkaa = 10 cm helmineuletta 6 mm puikoilla. Neuletiheydellä ei huivissa sinänsä ole väliä, huivista tulee tiheämmällä tiheydellä hieman pienempi ja vastaavasti löysemmällä tiheydellä vähän isompi.

Koko
• pituus 150 cm, leveys 27 cm (huivin leveyttä on helppo muuttaa mieleisekseen, sillä mallineuleen silmukkaluku on jaollinen kolmella)

Helmineule
• 1. krs: 1 o, 1 n, 1 o

2. krs: 1 n, 1 o, 1 n

 

Mallineule
• 1. krs: 2 o *lk, 3 o, nosta ensimmäinen kolmesta silmukasta kahden seuraavan silmukan yli* toista * — * kunnes kerroksella on jäljellä 4 s, 1 o.

2. krs: neulo kaikki silmukat nurin.

3. krs: 1 o *3 o, nosta ensimmäinen kolmesta silmukasta kahden seuraavan silmukan yli, lk*, toista * — * kunnes kerroksella on jäljellä 5 s, 2 o.

4. krs: neulo kaikki silmukat nurin.

Luo 42 s. Neulo helmineuletta kaikilla silmukoilla 3 krs. Aloita sitten mallineule. HUOM! Neulo kerroksen kolmella ensimmäisellä ja kolmella viimeisellä silmukalla helmineuletta (=reunasilmukat) ja keskimmäisillä 36:lla silmukalla mallineuletta.

Neulo kunnes huivin pituus on noin 150 cm tai haluamasi pituus. Neulo vielä 3 krs helmineuletta ja päättele silmukat. Halutessasi voit vielä lopuksi pingottaa huivi kevyesti: pingota huivi mittoihinsa nuppineuloilla esim. pahvilevyn päälle, sumuta sumutuspullolla kosteaksi ja anna kuivua, kunnes huivi on täysin kuiva.